День Кобзаря

9 березня особлива дата для українців – День народження Тараса Григоровича Шевченка. Його називають нашим пророком, Великим Кобзарем і українським генієм. Шевченко був відомий і боротьбою за визволення українського народу. Пройшло 210 років від народження Великого Кобзаря, проте кожне слово, написане поетом, і досі актуальне. Український видатний митець залишив кілька важливих послань, які для українців стали закликом до дії.

У ці дні традиційно в ХЛ № 147 проходить Шевченківський тиждень .

5 березня учні 5-7-х класів та вчителі української мови та літератури разом з Харківською обласною бібліотекою провели поетичний вернісаж «Вічне і живе слово Кобзаря», який покликаний заохотити молодь до вивчення й художнього переосмислення життєвого та творчого шляху Кобзаря, а також мав за мету відкриття сучасної інтерпретації Шевченкових творів у власній поетичній творчості юних митців слова.Учні долучилися до читання поезій митця.

6 березня учні 6-А класу ( учитель Потапенко С.Я.) провели захід « У світі поезії Тараса Шевченка», 7 березня учні 9-х класів брали участь у конференції

« Тарас Шевченко- феномен доби та геній української нації».

Учитель Карєва Т.М. з учнями 7-А та 10-Б класів провела бесіду "НЕшевченкові вірші: розвінчуємо фейки про Кобзаря і "Шевченко- це модно" - читання віршів, створення мемів та постерів.

Учні нашого ліцею долучилися до районного арт-челенджу читання віршів Тараса Шевченка до вшанування 210-ї річниці з Дня народження Великого Кобзаря «Шевченко – is ok»

Кiлькiсть переглядiв: 26

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.